Update: 'Ajax en zaakwaarnemer van 'nieuwe aankoop' houden slag om de arm'

Update: 'Ajax en zaakwaarnemer van 'nieuwe aankoop' houden slag om de arm'

10-12-2016 20:05
24

Ajax heeft met het Paraguayaanse Olimpia een akkoord bereikt over de transfer van Rodi Ferreira. Dat melden Zuid-Amerikaanse media zaterdag. In november werd de belangstelling vanuit Amsterdam voor de achttienjarige rechtsback al gemeld. 

Nu zou er dus zelfs een transfer naar Amsterdam in de maak zijn voor Ferreira. Eind november was op foto's te zien dat hoofd scouting Henk Veldmate en scout Hans van der Zee in Paraguay aanwezig waren om de vleugelverdediger te bekijken. 

Wedden

Meer odds

Ferreira speelde de afgelopen jaren voor diverse vertegenwoordigende elftallen. Hij droeg het tenue van onder meer Paraguay onder 17. De 1 meter 79 lange Ferreira speelde sinds medio 2015 ruim dertig wedstrijden op het hoogste niveau van Paraguay. Driemaal was de rechtspoot trefzeker.

Als een transfer naar Ajax inderdaad aanstaande is, heeft dat vermoedelijk te maken met de situatie van Kenny Tete. Hij zit al maanden op de bank in de Arena en is ongelukkig met die situatie. Mogelijk vertrekt Tete in de winterstop naar het buitenland. Zaterdag werd bekend dat Riechedly Bazoer, een andere bankzitter, naar de Bundesliga verkast.  Afgelopen zomer haalde Ajax met Davison Sánchez en Mateo Cassierra al twee andere Zuid-Amerikanen naar Nederland. 

Update 20.05 uur: De zaakwaarnemer van Ferreira houdt nog een slag om de arm en Ajax zelf ook. Dat blijkt uit de berichtgeving van Radio 970 am. Een transfer in de winterstop lijkt niet in het vat te zitten, omdat Ajax de speler eerst nog aan het werk wil zien bij het Zuid-Amerikaans kampioenschap onder 20. Dat toernooi duurt tot half februari. "Als hij op dat toernooi goed speelt, zullen er ongetwijfeld meer aanbiedingen komen", vertelde de agent van de back.