'Nieuwe onrust bij de KNVB: ook Ajax grijpt in en denkt aan juridische stappen'

'Nieuwe onrust bij de KNVB: ook Ajax grijpt in en denkt aan juridische stappen'

12-12-2016 07:01
19

Rini Stoutjesdijk, vriend van Hans van Breukelen, heeft namens zijn bedrijf BTSW, dat bij de KNVB steeds meer projecten uit mag voeren, met onmiddelijke ingang de namen en foto's van technisch manager Jelle Goes en Joost Leenders van de website verwijderd.

Volgens De Telegraaf gebeurde dat na de onthulling dat er sprake lijkt van 'belangenverstrengeling' bij Van Breukelen als technisch directeur van de voetbalbond en het bedrijf voor psychologische hulpverlening. Van Breukelen doet met dat bedrijf al jaren zaken. Goes voelde zich als werknemer van de KNVB niet op zijn gemak bij het feit dat hij ambassadeur van het bedrijf is. BTSW krijgt van Van Breukelen en Goes grote opdrachten in Zeist. Goes voelt zich geen ambassadeur en volgens hem wekt het een verkeerde suggestie, zo laat zijn woordvoerder weten in de ochtendkrant.

Ook Ajax komt in actie. De Amsterdamse club is in het geweer gekomen tegen BTSW. Ajax heeft het bedrijf verzocht vermeldingen van de club van de website te halen. Dat is direct gebeurd. Maandag wordt door Ajax bekeken welke juridische stappen er mogelijk tegen het bedrijf van Stoutjesdijk worden genomen. 

Het bedrijf zorgt al jaren voor controverse. Er is door betrokken aan de ochtendkrant verklaard dat BTSW het bedrijf is waarover onderzoek drs. Carine Damen uitgebreide publicaties heeft gedaan in haar boek 'Ik was gek van geluk over sektarische bewegingen in Nederland'. In dat boek zou BTWS de naam BSV hebben gekregen om juridische stappen te voorkomen. Damen tekende een destructief verhaal op over het bedrijf en eigenaar Stoutjesdijk.