Jans spoedig in gesprek met degradatiekandidaat: 'Het kan eens wat minder zijn'

Jans spoedig in gesprek met degradatiekandidaat: 'Het kan eens wat minder zijn'

20-12-2016 07:32
7

PEC Zwolle draait dit seizoen voor geen meter, maar weinig mensen rondom de voormalige bekerwinnaar twijfelen aan Ron Jans. Juist contractverlenging behoort tot de mogelijkheden voor de trainer.  De 'Blauwvingers' staan halverwege zestiende in de Eredivisie en moeten zich zorgen maken over degradatie.

"PEC Zwolle heeft geweldige jaren achter de rug waarin het goed voetbal speelde", concluderen Leon Beenhakker en oud-PEC-trainer Peter Boeve in De Stentor. "Dat is de verdienste van de trainer. Ron Jans is een geweldige vakman. Hij moet echter werken met de spelers die hij tot zijn beschikking heeft. Dat kan bij een relatief kleine club als PEC Zwolle een keer wat minder zijn."

Aanvoerder Bram van Polen wil dat de spelers vooral in de spiegel kijken. "We creëren weer kansen en dat is dit seizoen wel eens minder geweest. Het is zaak dat we een keer een serie neerzetten, dan komen we met z'n allen echt wel weer uit de gevarenzone. Met Jans als kapitein aan het roer."

Het contract van Jans loopt na het huidige seizoen af. De trainer gaat begin januari met PEC in gesprek over de nabije toekomst. Mogelijk komt contractverlenging aan de orde, meldt de hiervoor genoemde krant.