PSV komt met contractnieuws: aflopende verbintenis met drie jaar verlengd

PSV komt met contractnieuws: aflopende verbintenis met drie jaar verlengd

21-12-2016 14:58
6

PSV gaat officieel verder met Joshua Brenet. De verdediger heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract tot de zomer van 2020.

Het is het vierde PSV-contract van Brenet, wiens verbintenis na dit seizoen afliep. Een verrassing is de contractverlenging niet. De laatste weken kondigde technisch manager Marcel Brands de nieuwe verbintenis voor de verdediger al aan. Brenet heeft een succesvol 2016 achter de rug, waarin hij tevens debuteerde in het Nederlands elftal.

"En dan ga ik het jaar ook nog mooi afsluiten met deze contractverlenging", reageert Brenet tegenover PSV TV. "Het gaf me veel zelfvertrouwen toen de club zich een tijdje geleden bij me meldde om te praten over een nieuw contract. Ik vind het een mooie beloning en kies er heel bewust voor hier te blijven. Ik ben nog niet klaar in de Eredivisie en vooral ook nog niet bij PSV. Ik ben hier op m’n plek, hier kan ik me verder ontwikkelen."

In de eerste helft van het seizoen deed Brenet in dertien van de zeventien Eredivisie-wedstrijden mee. De laatste weken kreeg hij de voorkeur boven Jetro Willems, al moest hij in topper tegen Ajax (1-1) weer plaatsmaken. Vorig seizoen stokte de teller bij 27 competitieduels.