FC Utrecht en PEC Zwolle bevestigen verrassende deal: Hij is een aanwinst

FC Utrecht en PEC Zwolle bevestigen verrassende deal: "Hij is een aanwinst"

27-12-2016 18:03
10

FC Utrecht werkt aan een opmerkelijke transfer binnen de Eredivisie. Wout Brama maakt in januari zo goed als zeker de overstap van PEC Zwolle naar de nummer zes van de Eredivisie maken.

Dat melden het Algemeen Dagblad en Voetbal International. Utrecht is door de zware knieblessure van Rico Strieder op zoek naar een nieuwe verdedigende middenvelder en is in die zoektocht uitgekomen bij Brama. De routinier (30) ligt tot het einde van het seizoen vast bij PEC Zwolle.

Wedden

Meer odds

Het AD meldt dat het om concrete belangstelling gaat, VI is een stuk stelliger. Brama vertrekt volgens het weekblad per 1 januari naar Utrecht en tekent voor anderhalf seizoen. Hij treft in de Domstad een oude bekende: trainer Erik ten Hag, met wie hij samenwerkte bij FC Twente.

Brama debuteerde in 2005 bij Twente en speelde in totaal negen seizoenen voor de club uit Enschede. In de zomer van 2014 streek hij neer bij PEC Zwolle. Dit seizoen speelde de controleur veertien competitieduels. Door het aanstaande vertrek van Brama krijgt Danny Holla een nieuw contract bij PEC.

Update 18.03: FC Utrecht en PEC Zwolle bevestigen dinsdag de transfer van Wout Brama. De controleur mag zich vanaf 1 januari speler van Utrecht noemen. Hij tekent voor anderhalf seizoen. "Wout is een aanwinst voor FC Utrecht", reageert trainer Erik ten Hag op de clubsite. "Hij is strategisch zeer sterk en kent de wetten van het topvoetbal. Hij speelde in de Champions League en voor het Nederlands elftal en won prijzen: hij is een winnaar die bij FC Utrecht deze ervaring aan onze groep moet overbrengen."