'Namen van twee Ajax-stoppers vallen in Barcelona: hele goede rapporten'

'Namen van twee Ajax-stoppers vallen in Barcelona: hele goede rapporten'

30-12-2016 20:26
16

De ontwikkeling van Davinson Sanchez en Matthijs de Ligt wordt nauwlettend in de gaten gehouden door FC Barcelona, zo weet El Mundo Deportivo. Het Ajax-tweetal maakte grote indruk op de Barça-scouts en kwam er prima uit in de rapporten.

Barcelona is druk bezig om de verdediging ook voor de toekomst vorm te geven, wat blijkt uit de interesse in veel talenten. Niet alleen de namen van De Ligt en Sanchez vielen in de berichtgeving over de Catalaanse grootmacht. Ook Dayot Upamecano, een ander Colombiaans talent Yerry Mina en de gebroeders Lucas en Theo Hernandez van Atlético Madrid worden genoemd als potentiële versterkingen.

Vooral met Mina is Barcelona druk bezig. De centrale verdediger van Palmeiras uit Brazilië heeft een voorkeur voor Barcelona. Op termijn wordt hij gezien als een back-up dan wel vervanger voor Jeremy Mathieu en Javier Mascherano. Dat tweetal wordt langzamerhand naar de achtergrond verdrongen door Barcelona, dat nu dus al inspeelt op een mogelijk afscheid van de twee verdedigers.