Premier League-topschutter was bijna vertrokken: Stond op punt terug te keren

Premier League-topschutter was bijna vertrokken: "Stond op punt terug te keren"

02-01-2017 20:55
1

Het had weinig gescheeld, of Diego Costa was afgelopen zomer teruggekeerd naar Atlético Madrid. Dit laat de spits van Chelsea weten in gesprek met Sky Sports.

"Of ik deze zomer terug kon gaan naar Atlético? Ja, die kans was op dat moment erg groot", aldus Costa. "Ik stond op het punt om terug te keren, maar uiteindelijk is het niet doorgegaan. Ik ben gelukkig bij Chelsea nu. De supporters zijn fantastisch en ik kan met iedereen op de club goed overweg. Ondanks het feit dat ik graag terugwilde naar Atlético, ben ik ook op mijn plek bij Chelsea."

Costa wilde vooral wegens praktische redenen terug naar Madrid. "Ik heb daar nog familie wonen en zo nu en dan mis ik het leven daar. Maar vanaf dag één heeft de trainer (Antonio Conte, red.) het vertrouwen in mij uitgesproken. Hij is enorm begaan met zijn spelers, zowel binnen als buiten het veld. Hij is een manager die niet alleen de baas over ons speelt, maar ook iemand op wie je altijd rekenen kunt."

Dit seizoen is Costa één van de smaakmakers van Premier League-koploper Chelsea. De Spanjaard heeft al veertien treffers weten te maken in achttien duels en is zodoende topscorer in Engeland. Het gat van Chelsea met nummer twee Liverpool bedraagt momenteel zes punten.