Update: 'Te Vrede al medisch gekeurd; woensdagavond eerste training'

Update: 'Te Vrede al medisch gekeurd; woensdagavond eerste training'

04-01-2017 09:47
9

Het einde van Mitchell te Vrede bij sc Heerenveen is nabij. De spits is door coach Jurgen Streppel niet meegenomen op trainingskamp in Spanje en wordt nu in verband gebracht met een Turkse transfer.

Te Vrede kwam dit seizoen nog geen minuut in actie voor Heerenveen in de Eredivisie en mocht afgelopen zomer al uitkijken naar een nieuwe club. Nu de spits zelfs na een blessure van Henk Veerman niet is opgenomen in de 24-koppige selectie voor het trainingskamp in La Manga, is een vertrek dichterbij dan ooit.

In Turkije wordt tegelijkertijd met de bekendmaking van het thuislaten van Te Vrede gemeld dat de spits op het punt staat om voor Boluspor te tekenen. Boluspor is een club uit de tweede Turkse divisie en heeft meer Nederlanders in de selectie zitten. Rydell Poepon speelt bij de club, net als Anco Jansen, Murat Yildirim en Ismaïl Yildirim.

Update 22.23: De interesse van Boluspor in Mitchell te Vrede is bevestigd door technisch manager Gerry Hamstra van sc Heerenveen. Volgens de beleidsbepaler gaat de spits een kijkje nemen bij de Turkse tweededivisionist. Te Vrede komt bij Heerenveen niet meer in aanmerking voor speelminuten.

Update 4-1-2017 09:46: Het lijkt een kwestie van tijd voor Te Vrede definitief naar Turkije verkast. Volgens Koroglu Gazetesi is de spits al medisch gekeurd en heeft hij al handjes geschud met de selectie van de Turkse club. Naar verluidt pakt Te Vrede woensdagavond zijn eerste training in dienst van Boluspor al mee.