Buitenlandse Transfervrij XI: drie City-spelers, 'Super Mario' weer beschikbaar

Buitenlandse Transfervrij XI: drie City-spelers, 'Super Mario' weer beschikbaar

03-01-2017 11:00
5

Nu de jaarwisseling achter ons ligt kunnen clubs ook weer gaan onderhandelen met spelers van andere clubs wiens contract in de zomer van 2017 afloopt. In de grote buitenlandse competities zijn heel wat voetballers in de laatste maanden van hun dienstverband aanbeland en VoetbalPrimeur heeft de meest opvallende opgesteld in een elftal.

Naast deze spelers lopen ook de contracten van Zlatan Ibrahimovic en Arjen Robben af, maar van hen is al bekend dat ze langer bij de club zullen blijven. Manchester United zal binnenkort officieel de optie in het contract van Zlatan lichten, terwijl Robben deze maand zijn handtekening zal zetten onder een nieuwe verbintenis. Wél in het elftal staan drie spelers van Manchester City, terwijl er ook nog veel andere verbintenissen bij de Engelse topclub aflopen. Jesus Navas is een van de spelers die in ons team is opgenomen. Hij is bij Manchester City onder Pep Guardiola niet zeker van een basisplaats en moet het vooral met invalbeurten doen.

Ook Mario Balotelli behoort tot het elftal der transfervrije spelers. De spits tekende afgelopen zomer een éénjarig contract bij het Franse Nice en kan dus nu alweer met nieuwe werkgevers praten. Met acht treffers in negen Ligue 1-wedstrijden doet Balotelli het zo slecht nog niet, dus wellicht dat Nice een poging tot verlenging gaat doen. De derde aanvaller is Said Berahino, die bewezen heeft veel te kunnen scoren voor West Bromwich Albion in de Premier League, maar daar de afgelopen anderhalf jaar niet echt aan toe is gekomen.

Op het middenveld vooral veel vedettes, waaronder Daniele De Rossi. Er wordt met AS Roma nog niet over een nieuw contract gesproken door de middenvelder en dus komt er mogelijk een einde aan zijn tijdperk in de hoofdstad. Ook de toekomst van Xabi Alonso is onzeker. De middenvelder is inmiddels al 35 en in het bezit van een aflopende verbintenis bij Bayern München. Yaya Touré heeft zich bij Manchester City teruggevochten van een uitzichtloze situatie, maar dat betekent niet dat hij van Guardiola direct een nieuwe verbintenis onder zijn neus voorgeschoteld krijgt. En de zware enkelblessure van Santi Cazorla gaat mogelijk een rol spelen in het al dan niet verlengen van zijn contract, al ontkent Arsenal-manager Arsene Wenger dat dat het geval is.

Per Mertesacker zit in hetzelfde schuitje als Cazorla. Ook hij zit voor langere tijd in de ziekenboeg van Arsenal en ook hij heeft een aflopend contract. Pepe zou het liefst zijn loopbaan afsluiten bij Real Madrid, maar het is nog maar de vraag of de 33-jarige Portugees daar de gelegenheid voor krijgt van de Spaanse club. Pablo Zabaleta is de derde City-speler in dit elftal die inmiddels met andere clubs mag gaan praten. Met zijn 31 jaar is de Argentijn voor veel clubs nog een interessante optie. Op doel Adrian van West Ham United. Hij is inmiddels al gepasseerd voor Darren Randolph.

Enkele andere opvallende spelers wiens contract medio 2017 afloopt:

Doel: Miguel Angel Moya (Atlético Madrid), Benoit Costil (Stade Rennes)

Verdediging: Branislav Ivanovic (Chelsea), Gael Clichy (Manchester City), Bacary Sagna (Manchester City), Antonio Valencia (Manchester United), Stephan Lichtsteiner (Juventus)

Middenveld: John Obi Mikel (Chelsea), Vurnon Anita (Newcastle United), Lucas Leiva (Liverpool), Keisuke Honda (AC Milan), Ibrahim Afellay (Stoke City)

Aanval: Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Taison (Shakhtar Donetsk), Fernando Torres (Atlético Madrid), Ricardo Quaresma (Besiktas), Alessio Cerci (Atlético Madrid)

Lees ook: Transfervrije Eredivisie-spelers: Vier spelers top-drie en FC Utrecht-uitblinkers