'Zie mezelf ook nog wel terugkeren naar Nederland, maar de jaren gaan tellen'

'Zie mezelf ook nog wel terugkeren naar Nederland, maar de jaren gaan tellen'

04-01-2017 23:43
3

Ruud Boymans verraste afgelopen zomer met een lucratieve overstap naar Al Shabab uit Dubai. Voor hemzelf kwam zijn vertrek bij FC Utrecht minder uit de lucht vallen.

"Ik was wel een beetje klaar met de Eredivisie en ik wilde graag naar het buitenland, daar was ik al na m'n eerste jaar bij FC Utrecht naar op zoek", vertelt Boymans aan VICE Sports. "Al Shabab meldde zich heel vroeg, ze belden zelfs al tijdens m'n laatste wedstrijd bij Utrecht in mei. Ik moest meteen beslissen en het leek me een mooie uitdaging. Het is een nieuwe cultuur en een ander werelddeel… Ik heb meteen ja gezegd."

Wedden

Meer odds

De spits (27) vindt het niet vervelend dat mensen hem een geldwolf noemen. "Nee hoor, dat mogen ze best zeggen. Die reactie is logisch. Natuurlijk is het een van de redenen waarom ik hierheen ben gegaan, daar ben ik heel eerlijk over. Het was gewoon een aantrekkelijk aanbod. Ik ben nog steeds hartstikke blij met m'n keuze, iedereen mag daar verder zijn mening over hebben."

Dubai is wat Boymans betreft niet zijn eindstation. "Amerika misschien, Japan ook wel", dreunt hij mogelijke vervolgstappen op. "Vooral qua cultuur en ervaring zou ik Japan mooi vinden, het lijkt me tof om daar een keer gewoond te hebben. Ik zie mezelf ook nog wel terugkeren naar Nederland, het lijkt me mooi om daar nog één of twee jaar te spelen. Maar goed, ik ben al bijna 28 en daarna gaan de jaren tellen. Daarom wil ik zoveel mogelijk avonturen aangaan voor het einde."