Twente ontkent 'transferspelletje' van absente uitblinker: 'Forceert geen vertrek'

Twente ontkent 'transferspelletje' van absente uitblinker: 'Forceert geen vertrek'

06-01-2017 07:20
1

FC Twente moet het deze week stellen zonder Kamohelo Mokotjo tijdens het trainingskamp in Spanje. De middenvelder zit vast in Zuid-Afrika, omdat hij de vereiste documenten is kwijtgeraakt. Boze tongen beweren dat Mokotjo een spelletje speelt met Twente.

De belangrijke middenvelder (25) zou stiekem bezig zijn met een transfer, nu hij niet aanwezig is op het trainingskamp in Spanje. René Hake weigert dat te geloven. "Ik heb een dusdanige band met hem dat ik ervan overtuigd ben, dat hij een vertrek niet op deze manier gaat forceren. Er heeft ons geen enkel signaal bereikt dat er iets gaande zou zijn", aldus de trainer tegen TC/Tubantia.

Mototjo raakte voor de kerstvakantie al zijn reisdocumenten kwijt, waardoor hij Zuid-Afrika niet meer mag verlaten. De kans is groot dat hij het complete trainingskamp van Twente moet laten schieten. Hake baalt ervan. "Kamo is een van onze belangrijkste spelers en je wilt in deze week zo snel mogelijk het goede gevoel met z'n allen weer oppakken. En daarin speelt hij een belangrijke rol."