Van den Kerkhof blijft achter beslissingen staan: 'Je kunt hier twee kanten op'

Van den Kerkhof blijft achter beslissingen staan: 'Je kunt hier twee kanten op'

02-10-2021 09:15
166

Scheidsrechter Martin van den Kerkhof blijft achter zijn beslissing staan om de doelpunten van Michael de Leeuw af te keuren. De spits van FC Groningen scoorde vrijdagavond tweemaal, maar zag zijn doelpunten even vaak afgekeurd worden.

Na een vroege treffer van Cyril Ngonge leek De Leeuw de marge te verdubbelen. Van den kerkhof besloot echter om het doelpunt te annuleren. "De Leeuw doet het niet bewust, maar ik zag op het veld al dat hij op de hak van Pröpper liep. Ik kreeg ook meteen advies van mijn eerste assistent om hiervoor te fluiten, dus we hadden dezelfde mening", vertelt de scheidsrechter in gesprek met ESPN.

De VAR besloot niet in te grijpen na de beslissing van Van den Kerkhof. "Uiteindelijk moet de VAR kijken of ik een duidelijke fout maak, maar vanwege het contact is daar geen sprake van. Als ik door had laten gaan, had de VAR hem denk ik ook wel goedgekeurd. Je kunt hier twee kanten op."

De tweede treffer van De Leeuw werd afgekeurd wegens hands. "Dat is een overtreding in de aanvalsfase", aldus Van den Kerkhof. Bij de gelijkmaker van FC Twente leek er ook een overtreding gemaakt te worden, maar dat zag de scheidsrechter anders. "Bij de gelijkmaker vond ik eerder dat de Groningen-speler over de Twente-speler heen sprong. Ik zie daar geen overtreding in."