PEC-rentree lonkt: 'Ik zeg niet dat ik de Messi van dit elftal ben hoor'

PEC-rentree lonkt: 'Ik zeg niet dat ik de Messi van dit elftal ben hoor'

02-10-2021 11:23
28

PEC Zwolle kent een dramatische start van het Eredivisie-seizoen, maar kan zaterdagavond tegen sc Heerenveen weer beschikken over Mustafa Saymak. De middenvelder luisterde zijn rentree na een liesblessure op met een doelpunt tegen FC Utrecht vorige week. 

De kans dat Saymak aan de aftrap staat zaterdag, lijkt groot. De middenvelder stond een aantal weken aan de kant met een liesblessure, tot zijn eigen frustratie. "We hebben natuurlijk een moeilijke fase gehad met een paar zware wedstrijden, als je daar niet bij kan zijn, dan voel je je wel machteloos", zo begint Saymak in gesprek met Voetbal International.

"Je wil natuurlijk sowieso fit zijn, maar ook het team helpen als het zo moeilijk gaat. Dan is het heel vervelend als je je steentje niet kan bijdragen. Ik zeg niet dat ik de Messi van dit elftal ben hoor, helemaal niet, maar ik weet wel dat ik aanvallend van waarde kan zijn met doelpunten en assists. Als je helemaal niets kunt bijdragen en jouw team weet vijf wedstrijden niet te scoren, dan gaat dat wel irriteren", aldus Saymak.

De PEC-middenvelder staat te boek als zeer blessuregevoelig. Zelf heeft hij geen idee hoe het kan dat hij zo vaak geblesseerd is. "Het gaat toch een beetje in je hoofd zitten op een gegeven moment. Wat kan het toch zijn telkens? Ik doe dezelfde trainingen op dezelfde intensiteit als de andere jongens, waarom gebeurt het mij dan iedere keer en een ander niet? Ik ben ook pas 28, dus aan de leeftijd ligt het niet", zo sluit hij af.