02-10-2021 20:39 Laatste update: 20:57
8

Arsenal heeft na drie competitiezeges op rij weer eens punten verloren in de Premier League. Op bezoek

Brighton - Arsenal 0-0
Na zeges op Norwich City, Burnley en Tottenham Hotspur heeft Arsenal de dramatische start van de competitie weggespoeld. En ook de League Cup-wedstrijd tegen Wimbledon werd gewonnen. Dus valt er eindelijk weer wat te lachen bij Arsenal, waar supporters hard riepen om het ontslag van manager Mikel Arteta.

Ook tegen Brighton presenteerde Arsenal zich goed, al was de thuisploeg het meeste gevaarlijk. Brighton kreeg kansen via Lewis Dunk, Leonardro Trossard en Neal Maupay. Arsenal kwam iets beter in de wedstrijd, zonder grote kansen te krijgen. In de tweede helft ontsnapten beide ploegen aan een achterstand.

Omdat er niet gescoord werd, bleef het 0-0. Brighton klimt naar plaats vijf en Arsenal naar plaats negen.

Chelsea - Southampton 3-1
Chelsea heeft op het nippertje een overwinning op Southampton geboekt. Nadat het lang 1-1 bleef, bezorgden Timo Werner en Ben Chilwell de ploeg van Thomas Tuchel de zege.

Chelsea verloor de wedstrijden tegen Manchester City en Juventus en dus stond de boel op scherp in Londen. Tegen Southampton kwamen The Blues al snel op voorsprong. Ruben Loftus-Cheek won een kopduel, waarna Trevoh Chalobah de bal in het doel kopte. Loftus-Cheek verzuimde daarna om 2-0 te maken. Werner leek daar voor rust wel voor te zorgen, maar zijn treffer werd door de VAR teruggedraaid vanwege buitenspel.

Na een kwartier spelen in de tweede helft kwam Chelsea in de problemen. De scheidsrechter wees naar de stip nadat Chilwell een overtreding maakte in het strafschopgebied. Ward-Prowse benutte dat buitenkansje: 1-1. Diezelfde Ward-Prowse werd er in de slotfase vanaf gestuurd omdat te hard doorging op Jorginho. Hij kreeg eerst geel, maar later werd dat rood. Werner wist de zege voor Chelsea vijf minuten voor tijd over de streep te trekken, waarna ook de daarvoor ongelukkige Chilwell nog scoorde.

Wolves - Newcastle 2-1
Wolverhampton Wanderers staat na een zege op Newcastle United in het linkerrijtje. Newcastle heeft inmiddels serieuze degradatiezorgen. Een dubbelslag van Hwang Hee-Chan was genoeg voor de zege voor Wolves.

Hee-Chan scoorde na twintig minuten spelen, waarna Newcastle via Jeff Hendrick weer op gelijke hoogte kwam. Na een klein uur spelen scoorde Hee-Chan weer. Raul Jímenez draaide op het middenveld knap weg van zijn directe tegenstander, bediende Hee-Chan en hij passeerde de Newcastle-doelman.