FC Utrecht stunt in de Arena, hoofdrollen voor Warmerdam en Paes

03-10-2021 16:24
673

FC Utrecht heeft zondag gestunt in de Johan Cruijff Arena. De ploeg van René Hake blijkt des te meer een angstgegner voor Ajax en won met 0-1 door een goal van Django Warmerdam.

Ajax - Utrecht was niet alleen een wedstrijd tussen voetbalvrienden Erik ten Hag en René Hake, maar ook een tussen de gebroeders Timber. Jurriën Timber speelt bij Ajax en Quinten Timber sinds afgelopen zomer bij Utrecht, al begon laatstgenoemde op de bank.

Utrecht is normaal gesproken een taaie tegenstander voor Ajax en dat was zondag in de Johan Cruijff Arena niet anders, al was het grootste gevaar aanvankelijk voor Ajax. Na drie minuten schoot David Neres, die de voorkeur kreeg boven Antony, maar net naast. En even later had Sébastien Haller Ajax na een minuut of tien spelen op 1-0 moeten zetten. De Franse spits schoot in kansrijke positie over. Maar na de kans van Haller zorgde Utrecht via Tasos Douvikas en Moussa Sylla voor dreiging.

Dat zette zich niet voort, maar ook bij Ajax leek de koek even op. Tot voor rust. Haller legde de bal met de borst klaar voor Steven Berghuis, die maar net raak schoot. De 0-0 ruststand was logisch.

Vuur en strijd in tweede helft
Het echte gevecht zou pas in de tweede helft losbarsten. Ajax vond steeds meer de druk naar voren, daar waar Utrecht het vooral moest hebben van counters. Het zat Ajax niet lekker dat er na een uur nog geen voorsprong op het scorebord stond. Dat lag vooral aan Utrecht-doelman Maarten Paes. Hij redde tot twee keer toe op een inzet van Haller, om ook een hard schot van Dusan Tadic uit het doel te houden. Kort daarvoor stuitte Noussair Mazraoui op Paes.

Ten Hag voerde met Davy Klaassen, Daley Blind en Antony een driedubbele wissel door. De Utrechters hadden hun handen vol aan Antony, die met flitsende bewegingen en gevaarlijke voorzetten voor veel dreiging zorgde.

Ajax werd steeds sterker, maar Utrecht maakte het doelpunt. Uitgerekend oud-Ajacied Warmerdam kreeg de Johan Cruijff Arena na een counter stil met een schot waar doelman Remko Pasveer niet bij kon.

Met invaller Danilo Pereira opende Ajax de jacht op de gelijkmaker. De druk op de Utrechts defensie was enorm, maar de ballen in de flipperkast vielen steeds net niet goed voor Ajax. En dus verliest Ajax voor het eerst dit seizoen.