PSV-opstelling in aanloop naar Late Night-programma op zondag is bekend

PSV-opstelling in aanloop naar Late Night-programma op zondag is bekend

Gepubliceerd: zondag 3 oktober 2021 om 18:59zo 03-10-2021 om 18:59

Laatste update: zondag 3 oktober 2021 om 19:26zo 03-10-2021 om 19:26

PSV sluit deze merkwaardige Eredivisie-zondag af met een thuiswedstrijd tegen Sparta: beide clubs beginnen om 20.00 uur aan de eerste zondagavondwedstrijd van dit Eredivisie-seizoen. Trainer Roger Schmidt heeft vastgehouden aan de basiself van het Europa League-duel met Sturm Graz van donderdag.

Joël Drommel, Philipp Mwene, André Ramalho, Olivier Boscagli, Philipp Max, Ibrahim Sangaré, Marco van Ginkel, Mario Götze, Ritsu Doan, Eran Zahavi en Cody Gakpo stonden donderdag in de Merkur Arena aan de aftrap: de veldbezetting zal zondag om 20.00 uur hetzelfde zijn. Yorbe Vertessen legde in Oostenrijk de 1-4 eindstand vast, maar moet zich tevredenstellen met een plek op de bank. Hetzelfde geldt voor Deadline Day-nieuwkomer Carlos Vinícius.

Sparta heeft het vooral links achterin niet breed, nadat Mica Pinto én Aaron Meijers in een beroepszaak tegen een schorsing aanliepen: de rechtsbenige Luxemburger Laurent Jans maakt daardoor zijn basisdebuut als linksback. Verder is Sven Mijnans nieuw ten opzichte van de met 0-4 verloren thuiswedstrijd tegen SC Cambuur: Lennart Thy begint op de bank.

PSV zag rivalen Ajax en Feyenoord eerder op de zondag verliezen en kan vlak voor de interlandperiode weer iets dichter bij Ajax kruipen. Bij een zege springen de Eindhovenaren over Feyenoord, Willem II en FC Utrecht heen en komen ze op één punt van de koploper. Sparta kan de punten echter ook hard gebruiken: bij een gelijkspel of een verrassende zege klimt de Kasteelclub boven de degradatiestreep.

De opstellingen
PSV: Drommel; Mwene, Ramalho, Boscagli, Max; Sangaré, Van Ginkel, Götze; Doan, Zahavi, Gakpo
Sparta: Okoye; Abels, Vriends, Heylen, Jans; Mijnans, Osman, Smeets, Auassar, Van Crooij; Emegha.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wat gaat het worden in Eindhoven?

PSV wint
74%
Sparta wint
12%
Gelijkspel
14%
(297 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws