Lang vertelt over FaceTime-gesprek met Van Gaal: 'Zulke dingen zijn besproken'

3 oktober om 21:27

Noa Lang is 'heel trots' op zijn oproep voor Oranje. De 22-jarige aanvaller weet echter dat hij nog beter kan. Lang vertelt ook over het gesprek dat hij met bondscoach Louis van Gaal had.

In gesprek met Ziggo Sport krijgt Lang de vraag met wat voor gevoel hij naar Zeist af zal reizen. "Met heel veel trots", antwoordt hij. "Een jongensdroom is uitgekomen, ik mag mijn land vertegenwoordigen. Voor mij is het een bevestiging dat ik me goed ontwikkel. Ik weet alleen van mezelf dat ik nog veel beter kan en moet. Het is in ieder geval een stap in de goede richting."

Lang FaceTimede al met Van Gaal. Een mogelijke rol als rechtsbuiten werd toen onder meer besproken. "Zulke dingen heb ik wel besproken met de bondscoach", vertelt Lang, die stelt dat hij prima als rechtsbuiten kan spelen. "Ik zeg altijd: als je een goede voetballer bent, kun je op alle plekken uit de voeten. Ik denk dat ik ook vanaf de rechterkant goed ben. Toen ik begon bij Club, heb ik daar gespeeld. Bij Jong Oranje ook."

Lang werd uitgeroepen tot Man of the Match toen hij met Club Brugge tegenover Lionel Messi, Neymar en Kylian Mbappé stond. Toch ziet de creatieve aanvaller dat hij zichzelf moet bewijzen bij Oranje. "Ik ben daar nog nooit geweest. Ik kom binnen als iemand die net komt kijken. Eén wedstrijd zegt niet zoveel. Ik ben bij Oranje wekelijks met jongens die tegen zulke tegenstanders spelen. Ik heb het nu één keer laten zien. Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar ik weet dat ik het vaker kan."