PSV weet Sparta in knotsgek duel met bijzonder veel moeite te verslaan

03-10-2021 21:56
282

PSV heeft in eigen huis met de nodige moeite gewonnen van Sparta. De Eindhovenaren kregen erg grote kansen, maar Maduka Okoye leek onpasseerbaar. Ibrahim Sangaré én Ryan Thomas bewezen het tegendeel in het slot van de wedstrijd.

Eerder op de zondag verloren Ajax en Feyenoord van respectievelijk FC Utrecht en Vitesse. PSV kon daar in eigen huis tegen Sparta optimaal van profiteren. De eerste helft verliep echter moeizaam voor de thuisploeg. PSV had veel de bal op de helft van Sparta, maar kon nauwelijks tot grote kansen komen. De Rotterdammers werden wel een aantal keer gevaarlijk in de omschakeling.

Bij rust stond de brilstand echter nog op het bord. Na de pauze werd PSV steeds sterker. Namens de thuisploeg kregen onder meer Eran Zahavi en invaller Carlos Vinícius enorme kansen. Die werden allemaal gepakt door Okoye, die Sparta met ongelofelijke reddingen in leven hield.

Daardoor mochten de bezoekers lang dromen van een resultaat in het Philips Stadion. In de 82ste minuut knalde Sangaré die droom echter aan diggelen. De Ivoriaan haalde van buiten de zestien uit, waarna Okoye niet meer kon redden: 1-0.

De goal zorgde voor veel opluchting bij PSV. De Eindhovenaren denderden daarna door: vier minuten later verdubbelde Ryan Thomas de marge na een goede actie en pass van Cody Gakpo. Sparta maakte in de negentigste minuut nog wel de aansluitingstreffer, nadat André Ramalho in de fout ging.

Uiteindelijk won PSV dus met 2-1 van Sparta. Daarmee profiteert de ploeg van Roger Schmidt optimaal van het puntenverlies van Ajax en Feyenoord: het gat met de Amsterdammers is nog één punt, terwijl PSV nu drie punten meer heeft dan Feyenoord. De Stadionclub heeft wel nog een wedstrijd tegoed.