Roda JC reageert op matchfixing-nieuws van NOS: 'Afstand van deze geluiden'

4 oktober om 09:25
Laatste update: 4 oktober om 10:46

Roda JC heeft maandagochtend gereageerd op de onthullingen over matchfixing van zondag. De NOS sprak met een zelfverklaarde fixer, die beweerde dat hij de wedstrijd Jong Roda-Jong RKC Waalwijk in 2019 had gemanipuleerd: die onthullingen komen als een donderslag bij heldere hemel voor de club uit Kerkrade.

De fixer verklaarde dat hij een aantal spelers van Jong RKC had omgekocht, zodat ze de wedstrijd zouden verliezen. Volgens hem had hij de contacten gelegd dankzij een speler van Jong Roda, die naar verluidt meedeelde in de winst van twintig- à dertigduizend euro. 'Naar aanleiding van de NOS berichtgeving omtrent matchfixing in 2019, waarbij een speler van Jong Roda JC betrokken zou zijn, wil Roda JC duidelijk aangeven afstand te nemen van deze geluiden', laat de huidige nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie maandagochtend weten in een officieel statement.

De KNVB liet zondag al weten dat het een ingrijpend onderzoek naar de gebeurtenissen in wilde stellen. Roda schaart zich achter de voetbalbond. 'Roda JC zal de zaak intern, en waar nodig met andere clubs gaan bespreken', laten de Zuid-Limburgers weten. 'Tevens sluit Roda JC zich aan bij de oproep van de KNVB aan de autoriteiten om matchfixing proactief, en via de daarvoor geëigende juridische wegen, aan te pakken.