Update: Leicester City-held Ranieri keert bij Watford terug in de Premier League

Update: Leicester City-held Ranieri keert bij Watford terug in de Premier League

04-10-2021 18:16 Laatste update: 18:14
16

Claudio Ranieri moet de nieuwe manager van Watford worden, weet het doorgaans betrouwbare The Athletic. The Hornets hopen de Italiaan maandag nog te presenteren.

Op maandagochtend zat Watford nog om de tafel met het kamp-Ranieri, zo klinkt het. Het is de bedoeling dat de 69-jarige coach voor twee jaar gaat tekenen in Engeland. Bij Watford wordt Ranieri de vervanger van Xisco Munoz, die na de 1-0 nederlaag bij Leeds United op straat werd gezet.

Ranieri is vooral bekend van zijn tijd bij Leicester City. Hij stond aan het roer toen de club tegen alle verwachtingen in kampioen van Engeland werd. Een klein jaar later werd Ranieri echter ontslagen bij Leicester. Daarna was de geboren Romein trainer bij FC Nantes, Fulham, AS Roma en Sampdoria. Alleen bij laatstgenoemde club hield Ranieri het langer dan een seizoen vol.

Momenteel staat Watford vijftiende in de Premier League. Onder leiding van Munoz promoveerde de club vorige zomer naar de hoogste Engelse competitie.

Update: Watford heeft bevestigd dat Ranieri is aangesteld als nieuwe manager. De Italiaan tekent een contract voor twee jaar in Londen.