'Feyenoord City-project op losse schroeven: twee 'stoplichten' kleuren rood'

4 oktober om 14:54

Er is opnieuw onduidelijkheid over het Feyenoord City-project, meldt RTV Rijmond. De tijd dringt voor de Rotterdamse club, aangezien er meerdere 'stoplichten' momenteel rood kleuren.

RTV Rijmond spreekt van drie stoplichten rondom Feyenoord City: de opbrengsten voor de club in de businesscase, het rondkrijgen van de financiering van het project en een contract met een bouwbedrijf voor een gegarandeerde bouwsom. Momenteel staan de twee laatstgenoemde stoplichten op rood, terwijl ze allemaal groen moeten kleuren voor de realisatie van Feyenoord City.

Vooral rondom het bouwen heersen grote zorgen. Volgens berekeningen kunnen de bouwkosten namelijk tientallen miljoenen euro's hoger uitvallen dan aanvankelijk werd voorspeld. Als de kosten hoger dan veertig tot vijftig miljoen euro worden dan werd gepland, kan Feyenoord geen overeenstemming aangaan met de bouwbedrijven waarmee het samen wil werken. Dat terwijl de contractgesprekken in 2021 afgerond moeten worden.

Een akkoord over de bouwsom lijkt dus ver weg. Als die er komt, dan is Feyenoord City nog geen feit. Ook de financiering hiervan moet rond zijn voor 2022, wat momenteel nog niet het geval is. Vooral de financiering van De Vrienden aan de Maas valt naar verluidt tegen.