Van Gaal prijst debutant onder de lat: 'Flekken is een Van Gaal-keeper'

4 oktober om 17:37
Laatste update: 4 oktober om 18:19

Mark Flekken zit voor de eerste keer bij de selectie van het Nederlands elftal. Louis van Gaal benadrukte dat zijn scoutingapparaat - en dus niet de media - de Freiburg-goalie heeft ontdekt. 

"Jammer dat jullie Flekken niet in de gaten hebben gehouden", sneert Van Gaal naar de media op de persconferentie in aanloop naar de WK-kwalificatieduels. De doelman was lange tijd een onbekende voor de gemiddelde voetbalfan, maar is nu toch echt één van de vier Oranje-keepers. Tot genoegen van de bondscoach. "Hij is ongelooflijk goed met zijn voeten. Hij is een echte Van Gaal-keeper", doelt de bondscoach op door hem opgestelde eisen voor een goede doelman.

Waar Flekken zich heeft bewezen bij Freiburg, is het volgens Van Gaal aan Jasper Cillessen om zich terug te knokken in Oranje. "Ik ben op zoek naar de beste keepers. Cillessen hoort daar ook weer bij", erkent Van Gaal. "Hij moet zich gaan bewijzen bij Valencia."

De selectie bestaat onder meer uit spelers die actief zijn in de Eredivisie. Zij behaalden afgelopen week in Europa goede resultaten, maar daar heeft de bondscoach geen boodschap aan. Hij verbindt geen conclusies aan de Nederlandse overwinningen van de clubs die acteren in de Europa- en Conference League. "Nee, je speelt tegen Jut en Jul."