'Wijndal heeft meer potentie en een streepje voor op Malacia voor Oranje'

5 oktober om 10:21

Jan Poortvliet ziet dat Owen Wijndal helemaal terug is. De aanvoerder van AZ begon, mede door een blessure, moeizaam aan het seizoen, maar was zondag met een assist en een doelpunt belangrijk tijdens de 1-3 zege bij SC Cambuur.

"Owen Wijndal heeft alles als linksback", zegt Poortvliet in De Telegraaf. "Zijn opbouw en dribbel zijn geweldig en als je zijn voorzet en goal ook zag tegen Cambuur, dan heeft hij wat mij betreft net een streepje voor op Tyrell Malacia voor Oranje en heeft hij iets meer potentie. Hij is onvoorspelbaar en ik ben blij dat hij zijn draai weer gevonden heeft na er een tijdje uit te zijn geweest."

De ex-international tipt Rai Vloet als toekomstige ploeggenoot van Wijndal of Malacia. "Rai Vloet is de motor van Heracles Almelo. Hij heeft nooit op het niveau gespeeld waarvan ik denk dat hij dat echt aankan. Dat gemakzuchtige heeft hij, mede door trainer Frank Wormuth denk ik, niet meer. Hij is volwassen geworden, heeft alles wat een topvoetballer moet hebben en ik zou hem graag eens bij Feyenoord of AZ zien."