'Willem ll-icoon Peters wordt nieuwe algemeen directeur van Roda JC'

5 oktober om 14:10
Laatste update: 5 oktober om 14:16

Roda JC heeft een nieuwe algemeen directeur. Niemand minder dan Willem ll-clubicoon Jordens Peters neemt de dagelijkse leiding van de Keuken Kampioen Divisie-club voor zijn rekening.

Dat melden de Limburger en het Brabants Dagblad. Dat Peters de nieuwe directeur van Roda wordt, mag gerust verrassend worden genoemd. Hij speelde de afgelopen negen seizoenen bij Willem ll en stopte afgelopen zomer met voetballen. Peters zou eigenlijk in een andere rol verbonden blijven aan Willem ll, maar daarin vonden beide partijen elkaar niet. Hij wordt nu eindverantwoordelijke bij Roda.

Peters is in Limburg de opvolger van Martijn Wismans, die opstapte. Ook technisch directeur Jeffrey van As moest het veld ruimen. 'Om de sportieve ambities overeind te houden zal de club het beschikbare budget herverdelen en waar mogelijk efficiënter inzetten', verklaarde Roda in een persbericht.

'Daarbij is onder andere kritisch gekeken naar de interne organisatie, de rolverdelingen en de focus op talent ontwikkeling. Roda heeft daardoor moeten besluiten de rol van Technisch Directeur per direct te laten vervallen.'

VoetbalPrimeur sprak uitgebreid met Peters nadat hij bekendmaakte te stoppen met voetballen.