'Tot 6.00 op stap, ik krijg de bal, het schiet zó in mijn been, Maaskant kwaad...'

'Tot 6.00 op stap, ik krijg de bal, het schiet zó in mijn been, Maaskant kwaad...'

07-10-2021 11:30 Laatste update: 11:42
47

Tommie van der Leegte was tijdens zijn voetbalcarrière regelmatig in het uitgaansleven te vinden. Ook tijdens zijn laatste seizoen bij NAC Breda maakte hij het af en toe laat, al pakte dat één keer niet goed uit.

Van der Leegte was net op trainingskamp geweest, vertelt hij in de Skiete Willy Podcast van Voetbal International. "Ik was vóór dat trainingskamp al geblesseerd en bij NAC zaten nogal wat stappers", aldus de oud-middenvelder. "Ik denk dat ik drie, vier keer op stap ben geweest die week. Op een gegeven moment komt Maaskant (de toenmalige trainer, red.) binnen. Wij stonden op de bar helemaal los te gaan. En hij zegt: jij speelt, maar als jij na een kwartier geblesseerd raakt, heb jij een heel groot probleem. Ik zeg: trainer, komt helemaal goed."

Niet veel later volgde echter nóg een stapavond. "Dat was ook wel leuk: de basis had gespeeld en die mochten dan op stap. En ik moest met de wissels mee, om wedstrijdritme op te doen. Maar ze zeiden: Tom, ga even mee. Dus ik even mee, zes uur thuis... En zondag moest ik voetballen, dus zij zeiden: oeh, je conditie is niet zo goed. Ik zei: nee, ik heb k*t geslapen, maar dat komt wel goed."

Van der Leegte kreeg nogmaals te horen dat hij het niet kon maken om geblesseerd uit te vallen. "Ik krijg een bal, het schiet zó in mijn been. Ik kijk naar de kant: nou, die Maaskant was kwaad... En terecht. Toen dacht ik ook: het is mooi geweest", aldus de huidige teammanager van FC Eindhoven.