Daramy over eerste Ajax-weken: 'Dringt nu pas tot me door wat er gebeurd is'

7 oktober om 12:54

Mohamed Daramy heeft een hectische zomer achter de rug: de Deense aanvaller leek naar Club Brugge te gaan, koos op het allerlaatste moment voor Ajax en maakte zijn debuut voor de nationale ploeg. De buitenspeler is bovendien op zichzelf gaan wonen in het buitenland.

In gesprek met Tipsbladet maakt Daramy de balans op. "Ik heb een leerzame maand achter de rug. Ik heb nieuwe teamgenoten leren kennen, ik ben in een vreemd land gaan wonen en ik heb mijn eerste meters voor Ajax gemaakt: het was cool", aldus de negentienjarige vleugelaanvaller. "Het begint nu pas tot me door te dringen wat er allemaal gebeurd is. Nu heb ik mijn plekje gevonden en is er meer rust."

Daramy kwam tijdens zijn eerste wedstrijd in de Johan Cruijff Arena, de 9-0 tegen SC Cambuur, direct tot scoren. "Een mooie ervaring, voor zoveel toeschouwers en in zo'n wedstrijd", vertelt hij. "Bij Ajax heb ik betere spelers om me heen dan ik gewend was. Het niveau ligt hoger en er wordt meer van me gevraagd. Het is nog even wennen aan het hogere tempo, maar dat begint met elke trainingsoefening te komen."

Ook buiten het veld moet Daramy zijn weg zien te vinden. "Nu zitten mijn vrienden niet meer om de hoek, maar het wordt tijd dat ik nu zelf meer verantwoordelijkheden neem, ook dat moet je leren", aldus Daramy, die nu een eigen appartement heeft. "Mijn familie is al langs geweest en tijdens de herfstvakantie komen er een paar vrienden over."