Vertrek bij Sparta krijgt nog een staartje: 'Geen gegronde reden'

Vertrek bij Sparta krijgt nog een staartje: 'Geen gegronde reden'

Gepubliceerd: donderdag 7 oktober 2021 om 14:47do 07-10-2021 om 14:47

Sparta heeft het vertrek van Dolf Roks bevestigd. De Kasteelclub wil wat betreft de jeugdopleiding een andere koers varen en heeft daarom besloten om te stoppen met Roks, zo maakt het bekend op de clubsite.

In diverse media werd duidelijk dat Roks het ook niet kon vinden met technisch directeur Henk van Stee van Sparta. Van Stee vindt dat het niveau van de jeugdopleiding omhoog moet. 

De kans is aanwezig dat het vertrek van Roks nog een staartje krijgt. Hij legt zich er namelijk niet zomaar bij neer. "Ik wil graag bij Sparta aan het werk blijven. Als er besloten wordt om te stoppen dan kan dat maar wel met gegronde redenen. En 'het over een andere boeg gooien', dat vind ik niet echt een gegronde reden", zegt hij tegen RTV Rijnmond.

Van Stee zegt een andere kijk op de zaken te hebben dan Roks. Hij wilde eigenlijk in februari al iets aan de jeugdopleiding doen. Van Stee is vanaf februari ook daar verantwoordelijk voor. "Het bestuur vroeg mij om het nog een half jaar aan te kijken. Dat heb ik gedaan en het is niet beter geworden. We gaan nu iets andere accenten leggen, een andere koers varen. Dat kan niet met Dolf Roks nee. Hij heeft vier jaar gewerkt aan de jeugdopleiding en dat heeft niet het gewenste resultaat opgeleverd. Geen diskwalificatie van Roks, maar ik ga nu proberen het beter neer te zetten, het niveau moet omhoog."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws