Van de Looi kiest voor hoog ex-Ajax-gehalte, Boadu wissel, Geertruida op tribune

Van de Looi kiest voor hoog ex-Ajax-gehalte, Boadu wissel, Geertruida op tribune

08-10-2021 18:23
50

Myron Boadu neemt vrijdag op de bank plaats bij Jong Oranje in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Zwitserland. Bondscoach Erwin van de Looi geeft de voorkeur aan Brian Brobbey en Joshua Zirkzee.

De twee maken deel uit van een team met een hoog ex-Ajax-gehalte. Kjell Scherpen, die de Nederlandse kampioen verruilde voor Brighton & Hove Albion, verdedigt het doel. Amsterdammer Jeremie Frimpong, uitkomend voor Bayer Leverkusen, is de rechtsback. Ajacied Devyne Rensch vormt samen met oud-ploeggenoot Sven Botman (OSC Lille) het hart van de defensie. Voormalig Feyenoord-, Sparta- en PSV-jeugdspeler Ian Maatsen (nu Chelsea) staat linksback.

Melayro Bogarde (Hoffenheim), Ludovit Reis (Hamburger SV), Jurgen Ekkelenkamp (Hertha BSC) en Quinten Timber (FC Utrecht) vormen het middenveld. Die laatste twee komen eveneens uit de jeugdopleiding van Ajax. Dat geldt ook voor Brobbey, die dus een voorhoede vormt met Zirkzee.

Lutsharel Geertruida werd dinsdag nog als extra speler opgeroepen voor Jong Oranje. De verdediger van Feyenoord zit echter niet bij de wedstrijdselectie. 

Jong Oranje trapt om 19.00 uur af in Zwitserland. Het thuisland gaat aan kop in de kwalificatiepoule met zes punten uit twee wedstrijden, Nederland staat na een zege op Jong Moldavië op drie punten uit één duel.