Ballon d'Or-nominaties lekken uit: Simon Kjaer verrassende kanshebber

8 oktober om 18:40

De dertig genomineerden voor de Ballon d'Or-verkiezing zijn uitgelekt: Simon Kjaer is de meest opvallende kanshebber. Chelsea en Manchester City zijn met elk vijf spelers 'hofleverancier'.

France Football wilde de kanshebbers vanaf vrijdagavond bekendmaken, maar de gehele lijst gaat al rond op social media. Titelverdediger Lionel Messi is van de partij, net als zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo. De Argentijn en de Portugees domineren de verkiezing sinds 2008 en moesten alleen in 2018 iemand anders voorrang verlenen met Luka Modric. De Kroaat staat nu ook weer op de lijst, net als zijn ploeggenoot Karim Benzema.

Andere favorieten zijn Bayern München-topschutter Robert Lewandowski, Borussia Dortmund-spits Erling Haaland en Jorginho, die de Champions League won met Chelsea en Europees kampioen werd met Italië. Verder is ook Kjaer in de race. De Deense verdediger maakte een sterk seizoen door bij AC Milan, maar hij oogstte internationaal vooral lof met zijn kordate ingrijpen toen Christian Eriksen een hartaanval kreeg tijdens het EK.

Nederlanders maken dit jaar geen kans op de Ballon d'Or. Virgil van Dijk eindigde vorig jaar nog als tweede, maar dit keer komt hij niet in aanmerking vanwege zijn langdurige knieblessure.