Brobbey eerlijk: 'Ik mis die tijden bij Ajax wel ja. Zeker weten'

8 oktober om 21:40

Het avontuur bij RB Leipzig is nog niet wat Brian Brobbey had verwacht en gehoopt, desondanks blijft hij vertrouwen houden in een goede afloop. 

Het verhaal is bekend: Ajax wilde dolgraag door met Brobbey, maar zag hem uiteindelijk transfervrij naar Leipzig gaan. Directeur spelersbeleid Marc Overmars was er ziek van. Brobbey zit in Leipzig echter op de bank, hij denkt nog wel eens terug aan Ajax.

"Ik heb een heel leuke tijd gehad bij Ajax, écht een heel leuke tijd. Samen met mijn vrienden, Ryan Gravenberch en Kenneth Taylor. Ik mis die tijden wel ja. Zeker weten", zegt Brobbey tegen De Telegraaf.

Hoe gaat het nu met hem in Duitsland? "Goed. Nou ja, ik kwam natuurlijk geblesseerd binnen. Met een hamstringblessure die ik had opgelopen voor het EK met Jong Oranje. Best wel een zware eigenlijk, ik lag er bijna negen weken uit."

Brobbey speelt amper. Wat als dat in de winter ook nog zo is? "De trainer zegt dat mijn tijd zal komen, dat ik erin moet blijven geloven. Ik zie het wel. Als het niet komt, dan komt het niet. Wat ik dan ga doen? Dan ga ik even met mijn zaakwaarnemer (Mino Raiola, red.) zitten. Zo makkelijk is het. Ik blijf sowieso keihard trainen."