Van Heerenveen naar Ajax: Officieel ben ik technisch manager

Van Heerenveen naar Ajax: "Officieel ben ik technisch manager"

08-10-2021 21:56
18

Gerry Hamstra is inmiddels bijna een half jaar technisch manager bij Ajax. Hij kwam over van sc Heerenveen en werd binnengehaald als de rechterhand van Marc Overmars.

Hamstra legt uit wat zijn functie inhoudt. "Officieel ben ik technisch manager. Ik werk veel samen met Michel Doesburg, Henk Veldmate (scout en hoofdscout, red.) en Marc Overmars", zegt Hamstra tegen Ajax TV. "Michel en Henk richten zich vooral op de scouting en Marc en ik op de contracten en onderhandelingen met spelers en zaakwaarnemers. Marc betrekt me overal bij, dat vond ik belangrijk. Ik heb deze rol zelfstandig gedaan in Heerenveen, dan is het altijd even zoeken."

Wedden

Meer odds

Hamstra merkt nodige verschillen tussen Ajax en andere clubs. "Zonder een club tekort te doen, zie je het verschil tussen een topclub en de subtop. Dit is echt een ander level. Marc geeft mij veel vertrouwen en vrijheid. Bij Ajax willen we binnen het veld Champions League-niveau zijn en ook buiten het veld. Dat vind ik het mooiste van deze club. We gaan die kant op en bijvoorbeeld niet rechts- of linksaf. Er zijn geen concessies. Hier hebben wij geen werk, wij hebben een gigantische passie."