Breaking news

PSV weet weer niet te winnen van Heerenveen: Ajax winnaar van het weekend

'Belachelijk groot' verval bij Oranje: 'Bijlow krijgt terecht het hoogste cijfer'

'Belachelijk groot' verval bij Oranje: 'Bijlow krijgt terecht het hoogste cijfer'

Gepubliceerd: zaterdag 9 oktober 2021 om 08:04za 09-10-2021 om 08:04

John Rep is niet onder de indruk van het optreden van het Nederlands elftal tegen Letland in de WK-kwalificatie. De rapporteur van De Telegraaf is zich 'rot geschrokken', nadat vorige maand Turkije nog met 6-1 werd opgerold.

Rep vindt het verval van de ploeg van bondscoach Louis van Gaal 'belachelijk groot'. "Daarom begrijp ik niet hoe het nu zo slecht kon zijn. Laten we eerlijk zijn, dit optreden leek van de meeste spelers nergens op", zegt hij tegen de krant. "Dat zullen ze zelf toch ook wel vinden? Ja, er is gewonnen maar het was echt ondermaats. Je moet wel kritisch durven blijven. Dit zijn jongens die allemaal bij grote clubs spelen en veel meer kunnen dan ze tegen Letland hebben laten zien."

De oud-international geeft acht van de elf spelers een vijf, maar Justin Bijlow ontvangt wél complimenten. De Feyenoord-doelman wordt beloond met een 7. "Justin krijgt heel terecht het hoogste cijfer. Hij verdient een dikke voldoende want hij staat er alsof hij al jaren keeper is van het Nederlands elftal. Hij komt in werkelijkheid pas net kijken in de nationale ploeg, maar elk optreden wekt vertrouwen. Hij moet absoluut voor lange tijd blijven staan. Hij is rustig, zijn reacties zijn fantastisch en hij heeft een voortreffelijk inzicht. In de slotfase redt hij Nederland gewoon met een superieure reactie."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws