Langeler: 'We wilden hem graag behouden, maar hij was simpelweg te duur'

Langeler: 'We wilden hem graag behouden, maar hij was simpelweg te duur'

Gepubliceerd: zaterdag 9 oktober 2021 om 11:18za 09-10-2021 om 11:18

Laatste update: zaterdag 9 oktober 2021 om 11:19za 09-10-2021 om 11:19

Deze week is het honderd dagen geleden dat Art Langeler begon aan zijn tweede termijn als trainer van PEC Zwolle. Het is een valse start gebleken: zijn ploeg staat laatste in de Eredivisie en wist dit seizoen nog maar één keer het net te vinden. Langeler stelt dat hij de klus 'deels onderschat heeft'.

"Ik heb het goed naar mijn zin en werk bij een mooie club, met een goede staf en leuke spelers. Verder hebben we de lange en middellange termijn aardig op orde. Alleen de korte termijn valt behoorlijk tegen", zo begint Langeler in gesprek met De Stentor

De oefenmeester stelt dat hij zijn nieuwe klus als trainer wat onderschat heeft. "Deels. Ik wist dat we met een kleine kern van ervaren spelers en veel jeugd niet alles zouden winnen. Maar dit, de laatste plek met één punt, is wel weer het uiterste."

Het feit dat PEC met een incompleet elftal de voorbereiding af moest werken, hielp ook niet. Lang zat Langeler zonder voldoende aanvallers. "Virgil Misidjan wilden we graag behouden, maar hij was simpelweg te duur. Verder kozen jongens met wie in gesprek waren voor grotere clubs. Heel vervelend. Je wilt een team opbouwen. Zodat je kan presteren. Dat lukte niet, omdat we het in één linie moesten doen met jongens die niet in vorm waren of nog niet goed genoeg zijn", zo sluit Langeler af.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws