Schotse complimentenregen voor 'icoon' Zahavi en Vitesse-back Dasa

Schotse complimentenregen voor 'icoon' Zahavi en Vitesse-back Dasa

09-10-2021 17:22
26

PSV-spits Eran Zahavi staat er goed op in Schotland, waar de nationale ploeg toeleeft naar het WK-kwalificatieduel met Israël. De 'iconische' routinier had zomaar voor Celtic kunnen spelen, heeft Neil Lennon onthuld.

De vijftigjarige Noord-Ier was tussen 2010 en 2014 en tussen 2019 en 2021 de manager van The Bhoys en liet in die hoedanigheid zijn oog op Zahavi vallen. "Ik was echt onder de indruk van hem. Hij is een hele goede spits, een icoon en hij haalt ook het beste uit zijn teamgenoten. Maar we slaagden er nooit in om een overeenkomst met hem te bereiken", vertelt hij aan Sport 5.

Lennon ziet overigens wel meerdere spelers uit de selectie van Israël graag voetballen, waaronder een andere Eredivisie-bekende. "De rechtsback bevalt me wel, Eli Dasa", vertelt hij over het loopwonder van Vitesse. "En ik heb wel eens een wedstrijd tussen Celtic en Red Bull Salzburg gezien, toen ik Hibernian nog coachte. Munas Dabbur (tegenwoordig uitkomend voor Hoffenheim, red.) stond toen voorin bij Salzburg, een erg goede speler."

Schotland en Israël trappen zaterdag om 18.00 uur Nederlandse tijd af op Hampden Park. Beide landen strijden om de tweede plek in de poule, achter de ongenaakbare koploper Denemarken: Schotland heeft elf punten na zes wedstrijden, Israël staat op tien.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie