Stiefvader Boukhari komt terug op gedrag van Lang: 'Daar moet hij mee uitkijken'

Stiefvader Boukhari komt terug op gedrag van Lang: 'Daar moet hij mee uitkijken'

10-10-2021 12:18
57

Nourdin Boukhari is de stiefvader van Noa Lang en bespreekt veel wedstrijdsituaties met zijn protégé. Ook het gedrag van de vleugelaanvaller komt meermaals ten sprake en daar heeft de gewezen profvoetballer zo nu en dan wel aanmerkingen op.

Boukhari is niet bang om Lang de waarheid te vertellen. “Ik ben niet iemand die alleen maar positieve dingen zegt”, vertelt hij tijdens Goedemorgen Oranje op ESPN. “Ik ben kritisch naar hem en heb altijd wel wat te zeggen, na elke wedstrijd. Hoe hij zich soms gedraagt? Wij zijn op straat opgegroeid, op het pleintje. Als je daar een panna uitdeelt, moet je ook een trap terug verwachten.”

Dat doet de voormalig Ajacied namelijk niet altijd. Tegen Anderlecht lag hij in de clinch met Wesley Hoedt en het publiek van Paars-Wit. “De speler die tegenover jou staat wil zich niet laten kleineren in een stadion voor al die mensen”, legt Boukhari uit. “Ik vertel dan aan Noa dat hij uit moet kijken met dat gedrag. Dat kan als je met 4-0 voorstaat. Het past wel bij hem, maar in de laatste minuten van de wedstrijd.”

Ook een situatie tijdens de bekerwedstrijd tussen Ajax en Telstar in 2019 komt voorbij. Dusan Tadic zette Lang op zijn plek, waar de huidige speler van Club Brugge niet van gediend was. Trainer Erik ten Hag reageerde daar weer op door te zeggen dat Lang ‘zijn mond moest houden’. Boukhari hoopt dat zijn stiefzoon die les nu geleerd heeft. “Soms moet je je mond dichthouden en even slikken.”