Van Gaal: 'Hij stond op die lijst van honderd schaduwspelers voor Oranje'

Van Gaal: 'Hij stond op die lijst van honderd schaduwspelers voor Oranje'

10-10-2021 13:54 Laatste update: 14:00
17

Bondscoach Louis van Gaal noemt Arnaut Danjuma Groeneveld de logische vervanger van Cody Gakpo, die is afgehaakt vanwege een hersenschudding. Danjuma was een van de honderd (!) spelers die Van Gaal op zijn lijst had staan.

"Wij hadden Danjuma al in de gaten voor hij naar Villarreal ging", zegt Van Gaal op de persconferentie in aanloop naar de wedstrijd tegen Gibraltar. "Hij stond op die lijst van honderd schaduwspelers, maar ook op de opgeschoonde lijst. Het probleem is dat ze allemaal op links willen spelen en niet op rechts."

Wedden

Meer odds

"Juist dit soort spelers kan de muur breken, het zijn creatieve spelers. Daarom heb ik hem opgeroepen, maar ook zodat de groep en ik hem kunnen zien. Ik heb hem nog nooit gesproken, het is voor mij een nieuwe speler. Horen, zien en voelen, maar dat geldt ook voor Noa Lang, Mark Flekken en andere spelers die we eventueel op gaan roepen", zegt Van Gaal.

Van Gaal komt terug op de lijst van honderd spelers, waar door een journalist met verbazing op wordt gereageerd. "We hadden zelfs drie lijsten in de computer en daar hebben we twee lijsten van gemaakt. Daar stonden bij elkaar honderd spelers op, nu zijn er nog veertig over."

Gibraltar
Van Gaal is blij dat de supporters massaal naar de wedstrijd tegen Gibraltar gaan. "Het is driekwart gevuld. Ik vind het geweldig dat we de fans nog kunnen aantrekken tegen een ploeg als Gibraltar. Het is ongelooflijk dat het zo vol is, dus we moeten ook wat meer doelpunten brengen."