Messi neemt Argentinië bij de hand, Antony kan remise Brazilië niet voorkomen

Messi neemt Argentinië bij de hand, Antony kan remise Brazilië niet voorkomen

Gepubliceerd: maandag 11 oktober 2021 om 07:25ma 11-10-2021 om 07:25

Argentinië heeft de krachtmeting met Uruguay in zijn voordeel beslist dankzij een uitblinkende Lionel Messi. Neymar en invaller Antony konden niet voorkomen dat Brazilië zijn perfecte reeks zag eindigen in de Zuid-Amerikaanse WK-kwalificatie.

Argentinië - Uruguay 3-0
Bij Argentinië mocht Ajax-verdediger Nicolás Tagliafico weer eens in de basis beginnen. Ook Lionel Messi was uiteraard van de partij. De ster van Paris Saint-Germain opende na 38 minuten de score, toen hij Nicolas González in stelling wilde brengen. Hij zag de bal echter in het doel stuiteren doordat doelman Fernando Muslera verzuimde in te grijpen. Kort voor rust zette Messi ook de aanval op, waaruit Rodrigo De Paul de 2-0 maakte. Na rust besliste Lautaro Martínez het duel.

Colombia - Brazilië 0-0
Brazilië beleefde een minder voorspoedige avond. De Seleção won zijn negen voorgaande kwalificatieduels, maar kwam tegen Colombia niet verder dan een doelpuntloze remise. Ajax-aanvaller Antony werd na zeventig minuten ingebracht, maar net als Neymar kon hij de beslissing niet forceren. De ploeg van bondscoach Tite gaat nog wel aan kop in de poule, voor Argentinië.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws