Pedersen over Feyenoord-fans: 'Vinden het leuk, dus waarom zou ik ermee stoppen?'

Pedersen over Feyenoord-fans: 'Vinden het leuk, dus waarom zou ik ermee stoppen?'

Gepubliceerd: maandag 11 oktober 2021 om 17:34ma 11-10-2021 om 17:34

Marcus Pedersen ziet dat de Feyenoord-fans hem waarderen. De Noorse rechtsback werkt naar eigen zeggen hard in Rotterdam-Zuid en dat valt goed in de smaak bij Het Legioen. Pedersen vertelt ook over zijn droom om in de Premier League te spelen.

Pedersen kwam deze zomer naar Feyenoord en groeide direct uit tot een basisklant bij de Stadionclub. Hij ziet dat de fans van Feyenoord 'geschokt' zijn door zijn snelheid en werklust. "De fans zeggen dat ik drie, vier en binnenkort zes longen heb", stelt de viervoudig international bij het Noorse TV 2. "Ze zijn blij met mijn inzet, de supporters houden van spelers die hard werken voor het team. Als ik weet dat de fans en het bestuur het leuk vinden, waarom zou ik er dan mee ophouden? Ik werk juist extra hard daardoor."

Ook in het Noorse elftal heeft de rechtsback zijn plekje veroverd. Het valt TV 2 op dat Pedersen in de slotfase van een wedstrijd nog even hard rent als in de eerste minuut. "Wanneer het einde van de wedstrijd nadert, gaat het erom dat je mentaal sterk bent. Zelfs als je moe bent, moet je jezelf blijven pushen. Natuurlijk is het einde van een wedstrijd extra zwaar, maar ik ben goed getraind", stelt hij lachend.

Tot slot spreekt Pedersen zijn ambitie uit. "Ik ben niet bang om te dromen. Ik kan dingen zeggen die mensen raar vinden klinken, maar mijn doel is natuurlijk om ooit in de Premier League te spelen", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws