Van Gaal reageert fel op Drommel-nieuwtje: 'Ongelooflijk dat dit in de media komt'

Van Gaal reageert fel op Drommel-nieuwtje: 'Ongelooflijk dat dit in de media komt'

Gepubliceerd: maandag 11 oktober 2021 om 20:18ma 11-10-2021 om 20:18

Louis van Gaal heeft fel gereageerd op het verhaal over Joël Drommel, dat maandag opeens rondging in de media. De doelman van PSV zat tijdens Letland-Nederland op de tribune en zal dat ook doen tijdens Nederland-Gibraltar: dat kwam doordat hij zich bij Oranje had verslapen, meende oud-profvoetballer Piet Keur.

Dit nieuwtje kwam tijdens Van Gaals interview met de NOS ter sprake. "Ik ga het niet hebben over Drommel, dat is iets privé, dat is in het trainingskamp gebeurd", aldus de gedecideerde bondscoach. "Of het geen onzin is? Helemaal niet, ik kan het niet ontkennen en ik kan het ook niet bevestigen. Want als ik het bevestig, dan gaat het weer een heel leven leiden. Ik vind het ongelooflijk dat zulke berichten in de media verschijnen!"

Van Gaal ging ook in op de analyse van Pierre van Hooijdonk, die zich afvroeg waarom Oranje niet met twee centrumspitsen speelde, zoals het in 2001 deed tegen Andorra: Pi-Air viel toen in voor Patrick Kluivert, die geflankeerd werd door Jerrel Hasselbaink, Boudewijn Zenden én Marc Overmars. "Gibraltar speelt met vijf verdedigers. Dit kan ook, maar ik denk dat lopende mensen veel belangrijker zijn, daar reageren ze niet altijd even goed op. Althans: dat hebben wij zo geanalyseerd", aldus Van Gaal, die Oranje ook al onder zijn hoede had tijdens de door Van Hooijdonk aangehaalde interland. "Als je met twee spitsen gaat spelen, plak je het al dicht."

Een extra spits opstellen zou hij in de loop van de wedstrijd nog kunnen doen. "Dan hebben we nog Plan B en C, dan komt Pierre van Hooijdonk aan de beurt", aldus Van Gaal met een knipoog.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws