Advocaat verbaasd door 'heel aparte' Oranje-zoektocht: 'Lijkt iedereen vergeten'

Advocaat verbaasd door 'heel aparte' Oranje-zoektocht: 'Lijkt iedereen vergeten'

Gepubliceerd: dinsdag 12 oktober 2021 om 12:55di 12-10-2021 om 12:55

Dick Advocaat vindt het hoogst opmerkelijk dat Bert van Marwijk niet is genoemd als opvolger van Frank de Boer bij het Nederlands elftal. Dinsdag treffen de twee oud-bondscoaches elkaar tijdens het WK-kwalificatieduel tussen de Verenigde Arabische Emiraten en Irak.

Advocaat verbaasde zich deze zomer over de zoektocht naar een nieuwe Oranje-bondscoach. Louis van Gaal was de enige kandidaat - en werd het ook. "Weet je wat ik nou zo gek vind? Dat Bert niet eens werd genoemd als kandidaat-bondscoach van het Nederlands elftal", zegt Advocaat in gesprek met Voetbal International over Van Marwijk.

"Toen De Boer vertrok, heb ik zijn naam niet gehoord. Als je kijkt naar wat hij heeft gepresteerd in zijn loopbaan, dat is toch geweldig? De UEFA Cup gewonnen, KNVB-beker, Saoedi-Arabië naar het WK gebracht en, volgens mij de grootste prestatie, tweede geworden met Oranje tijdens het WK. Tweede!"

"Iedereen heeft het nog steeds over die derde plaats met Van Gaal in 2014 in Brazilië. Ook heel knap, maar vier jaar daarvoor waren we vicewereldkampioen, hoor. Heel apart, het lijkt of iedereen dat is vergeten", aldus Advocaat. "Maar Bert is nog geen zeventig jaar, staat midden in het leven, heeft verschrikkelijk veel ervaring. Van Gaal vind ik een toptrainer, maar Bert is ook heel goed."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Nederland Nederland

Poll

Eens met Advocaat?

Ja
80%
Nee
20%
(1190 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws