Botman houdt Jong Oranje bij elkaar: 'Het gedrag is anders'

Botman houdt Jong Oranje bij elkaar: 'Het gedrag is anders'

Gepubliceerd: dinsdag 12 oktober 2021 om 13:15di 12-10-2021 om 13:15

Laatste update: dinsdag 12 oktober 2021 om 14:24di 12-10-2021 om 14:24

Sven Botman merkt de nodige verschillen tussen het 'oude' en 'nieuwe' Jong Oranje, dat volop in een EK-kwalificatiecyclus zit. De spelers zijn jonger dan Botman gewend was. 

Botman speelde hiervoor samen met spelers als Teun Koopmeiners en Justin Kluivert, maar tegenwoordig met nieuwelingen als Quinten Timber en Jeremie Frimpong. "Het zijn allemaal nieuwe spelers, vooral een jonge groep. De gemiddelde leeftijd ligt nu rond de achttien à negentien jaar", zegt Botman tegen de NOS.

"Een andere groep? Ja. De vorige groep was wat meer volwassen, wat oudere spelers die al wat langer in het eerste speelden. Dat merk je wel aan bepaalde dingen, zoals het gedrag. Al heeft dat ook voordelen, er is veel plezier en energie. Soms moet je het een beetje afremmen, haha", zegt Botman (21).

Ook bij Lille is dit seizoen alles anders. Botman werd vorig jaar kampioen met de club, maar nu loopt het nog niet. "Een stroeve start", aldus Botman. "We hebben een nieuwe trainer, veel nieuwe spelers. Dus we zijn op dit moment wel wat minder dan eind vorig seizoen. Misschien gaan mensen nog meer beseffen dat wat wij vorig jaar hebben gepresteerd toch wel iets heel speciaals was."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws