Enige Jong Oranje-speler die geen Nederlands spreekt: 'Ik ben Nederlander'

Enige Jong Oranje-speler die geen Nederlands spreekt: 'Ik ben Nederlander'

Gepubliceerd: dinsdag 12 oktober 2021 om 15:10di 12-10-2021 om 15:10

De selectie van Jong Oranje heeft één speler die geen Nederlands spreekt, maar die wel dolgraag voor Nederland uit wil komen. Jeremie Frimpong is een in Amsterdam geboren Nederlander, die de meeste vlieguren in het buitenland maakte.

Op zevenjarige leeftijd verhuisde Frimpong van Nederland naar Engeland, waar hij in de jeugdopleiding van Manchester City terecht kwam. Nu zit hij voor het eerst in de selectie van Jong Oranje, waar hij als enige de Nederlandse taal niet machtig is. Toch wil Frimpong graag voor Nederland spelen.

"Omdat ik Nederlander ben. Ik ben in Amsterdam geboren, dus dit is mijn land. En als je voor je jeugdteams land speelt, wil je ook het eerste elftal bereiken en daar prijzen mee winnen", zegt Frimpong tegen het Algemeen Dagblad.

Frimpong (20) speelde vanaf 2019 tot afgelopen zomer voor Celtic. Zijn trainer vertelde hem op de slotdag van de winterse transferperiode dat hem een nieuw avontuur te wachten stond. "Je gaat een transfer maken. Naar welke club dan?", vroeg Frimpong zich af. "Ik sprak mijn zaakwaarnemer weinig. Ik wist van de interesse, maar niet van een akkoord. Weet je wat gek was? Ik heb dus geen afscheid kunnen nemen."

Bayer Leverkusen haalde Frimpong voor elf miljoen euro op. "Ik dacht: wow, van niks ben ik ineens zoveel waard. En natuurlijk, ik hoopte en dacht op een dag in een grote competitie te spelen, maar zo snel..."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws