Fenomeen Ronaldo noteert weer een hattrick, Engelsen verslikken zich

Fenomeen Ronaldo noteert weer een hattrick, Engelsen verslikken zich

12-10-2021 22:39
12

Engeland is nog niet zeker van een direct ticket voor het WK van 2022 in Qatar. Bij winst op Hongarije was deelname aan het eindtoernooi heel dichtbij gekomen, maar het treffen op Wembley eindigde in 1-1.

Engeland – Hongarije 1-1
In poule I hebben de Engelsen hun directe WK-ticket op het spel gezet met een gelijkspel tegen Hongarije. De formatie van bondscoach Gareth Southgate kwam zelfs op achterstand door een rake strafschop van Roland Sallai, maar wisten die tegengoal nog voor rust recht te zetten via John Stones. Een zege kwam er echter niet meer en daardoor ruiken de achtervolgers bloed.

Albanië en Polen spelen tegen elkaar en kunnen respectievelijk op twee en drie punten van Engeland komen bij winst. De wedstrijd is echter stilgelegd omdat er voorwerpen op het veld werd gegooid na de Poolse openingstreffer en het is nog niet duidelijk wanneer deze weer zal worden hervat.

Portugal – Luxemburg 5-0
De arme Luxemburgers wisten niet waar ze het zoeken moesten, want na achttien minuten stond Portugal al met 3-0 voor. Cristiano Ronaldo benutte twee strafschoppen en bracht zijn totaal daarmee op 114 interlanddoelpunten, waarna Bruno Fernandes ook op het scorebord kwam. In het vervolg van de wedstrijd deden de Portugezen rustig aan, maar scoorde het wel nog twee keer. Joao Palhinha en opnieuw Ronaldo maakten het kwintet vol.

De strijd om het directe WK-ticket is echter nog niet gestreden in poule A, omdat de Serviërs het Ronaldo en co knap lastig maken. De ploeg van Dusan Tadic won opnieuw en blijft daardoor koploper in de groep. Het heeft één punt meer dan Portugal, maar wel een wedstrijd meer gespeeld. Op 14 november is het Portugal tegen Servië.

Denemarken – Oostenrijk 1-0
De formatie van bondscoach Kasper Hjulmand is aan een ongekende reeks bezig, omdat het na acht kwalificatiewedstrijden nog altijd geen tegendoelpunten heeft gekregen. Ook Oostenrijk moest eraan geloven door een goal van Joakim Maehle, die de winnende bleek te zijn. Met 24 punten uit acht wedstrijden en een doelsaldo van 27 voor en 0 tegen zijn de Denen definitief zeker van het WK, terwijl de strijd om het play-offticket tussen Schotland en Israël zal gaan.

Overige wedstrijden:
Kazachstan - Finland 0-2
Albanië – Polen 0-1 (stilgelegd)
Bulgarije – Noord-Ierland 2-1
Faeroer – Schotland 0-1
Israël – Moldavië 2-1
Kosovo – Georgië 1-2
Litouwen  - Zwitserland 0-4
San Marino – Andorra 0-3
Servië – Azerbeidzjan 3-1
Zweden – Griekenland 2-0
Oekraïne – Bosnië en Herzegovina 1-1

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie