Fitste ploeg van Eredivisie: 'Sommigen hebben wel vier tot acht maanden nodig'

Fitste ploeg van Eredivisie: 'Sommigen hebben wel vier tot acht maanden nodig'

Gepubliceerd: vrijdag 15 oktober 2021 om 12:55vr 15-10-2021 om 12:55

Laatste update: vrijdag 15 oktober 2021 om 12:56vr 15-10-2021 om 12:56

Heracles Almelo heeft de fitste ploeg van de Eredivisie, zo wijzen de statistieken uit. Frank Wormuth is er blij mee, maar relativeert tegelijkertijd ook.

"Natuurlijk is dat positief en is het ons doel om heel fit te zijn", reageert Wormuth tegenover TC/Tubantia. "Maar we zijn terughoudend, omdat het niet alleen maar positief is. Neem Ajax, zij zijn zoveel beter aan de bal dan wij. Wij hebben veel balverlies en moeten meer meters overbruggen om de bal te heroveren."

"Om als kleinere ploeg een rol te spelen in de Eredivisie is het belangrijk om fysiek veel te kunnen. AZ was destijds mijn voorbeeld, zij waren de fitste ploeg. Een half jaar geleden sprak ik een speler van AZ, die zei dat de trainer Heracles als voorbeeld nam. Dat vond ik een compliment, echt mooi om te horen."

Wormuth vraagt veel van zijn spelers. Dat merkte zomerversterking Bilal Basacikoglu (ex-Feyenoord en -Trabzonspor) ook. "Bilal kwam naar me toe en zei dat hij echt moest wennen aan de hoge intensiteit. Dat zeggen eigenlijk alle nieuwe spelers, sommigen hebben wel vier tot acht maanden nodig om aan te haken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws