Heerenveen ontvouwt strijdplan tegen Ajax: 'Als je ze pijn wilt doen...'

Heerenveen ontvouwt strijdplan tegen Ajax: 'Als je ze pijn wilt doen...'

Gepubliceerd: vrijdag 15 oktober 2021 om 17:13vr 15-10-2021 om 17:13

Op een goede dag is Ajax te pakken, stelt Johnny Jansen. De trainer van sc Heerenveen gaat zaterdagavond in eigen huis met snelle aanvallers loeren op de counter.

Ajax is - behoudens de nederlaag van twee weken geleden tegen FC Utrecht - een klasse apart in de Eredivisie, maar Jansen ziet kansen. "Ajax neemt in balbezit veel risico, dus dat betekent dat er in de omschakeling ruimtes liggen", laat hij optekenen door Omrop Fryslân.

De snelle vleugelaanvaller Anthony Musaba speelt een centrale rol in de Friese plannen: hij moet de langzamere Daley Blind een zware avond bezorgen. "Met Anthony hebben we veel snelheid op de rechterkant. We hopen dat we daar veel gebruik van kunnen maken", aldus Jansen. "Ajax heeft in de Eredivisie zeventig procent balbezit. Als je ze pijn wilt doen, dan zal dat vooral in de omschakeling zijn. Hopelijk kunnen we stunten."

De laatste keer dat Heerenveen in het Abe Lenstra Stadion won van Ajax, was in 2008. Jansen: "We zullen heel goed en heel compact moeten verdedigen en alles zal moeten kloppen. Als je ziet hoe Utrecht verdedigde, hoeveel energie ze erin stopten. Dat was mooi om te zien."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws