Santo bevestigt terugkeer Bergwijn en mist twee spelers tegen Vitesse door corona

Santo bevestigt terugkeer Bergwijn en mist twee spelers tegen Vitesse door corona

Gepubliceerd: zaterdag 16 oktober 2021 om 07:34za 16-10-2021 om 07:34

Laatste update: zaterdag 16 oktober 2021 om 13:45za 16-10-2021 om 13:45

Steven Bergwijn kan naar verwachting komende week weer terugkeren in de selectie van Tottenham Hotspur, nadat hij een maand langs de kant stond door blessureleed. De Nederlandse aanvaller lijkt daarmee precies op tijd fit te zijn voor het Conference League-duel met Vitesse.

"Steven is gisteren weer aangesloten bij de groep", vertelt Tottenham-manager Nuno Espírito Santo op een persconferentie. "Hij traint weer volledig mee met de groep en heeft geen last meer van pijntjes."

Bergwijn raakte geblesseerd in het WK-kwalificatieduel van Oranje met Turkije en miste daardoor vijf wedstrijden van Tottenham. Hierdoor moest de aanvaller ook de duels van Oranje met Letland en Gibraltar aan zich voorbij laten gaan. Santo vertelt op de persconferentie dat het nu zaak is dat Bergwijn weer wedstrijdfit wordt.

"We weten nog niet of hij zal spelen tegen Newcastle, want we moeten eerst iedereen bij elkaar krijgen. Daarna zullen we beslissen wie in de selectie zit", aldus Nuno, die ook min of meer berichten uit de Engelse media bevestigde dat twee spelers positief getest hebben op het coronavirus.

"Nu alle spelers terug zijn van de interlandverplichtingen, hebben we er een groot probleem bij", vertelt Nuno cryptisch. Meer details wilde de manager nog niet geven. Het is dus nog afwachten welke spelers besmet zijn met het coronavirus en of ze donderdag kunnen aantreden tegen Vitesse.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws