Ramalho: 'Ik wil elke dag keihard werken, maar zie ook het belang van rust'

Ramalho: 'Ik wil elke dag keihard werken, maar zie ook het belang van rust'

Gepubliceerd: zaterdag 16 oktober 2021 om 08:19za 16-10-2021 om 08:19

André Ramalho maakte afgelopen zomer de overstap van Red Bull Salzburg naar PSV. In Eindhoven is de verdediger, na een goede seizoenstart, nu al niet meer weg te denken uit de basis. Hoewel Ramalho bekend staat als spijkerharde verdediger heeft hij buiten het veld ook een andere kant.

Ramalho probeert buiten de lijn goed voor iedereen te zorgen, met name voor zijn teamgenoten. "Met hen heb ik ook allemaal een goede band", vertelt de verdediger in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Het belangrijkste voor de club vind ik dat ze allemaal hun best doen om belangrijk te zijn voor het team. Sommigen spelen niet veel en ik zie het ook als mijn taak om ze een goed gevoel te geven en erbij te betrekken."

Ramalho verloor met PSV de strijd om een Champions League-ticket tegen Benfica en moest zodoende genoegen nemen met de groepsfase van de Europa League. "Dat we niet geplaatst zijn voor het hoogste, hebben we achter ons gelaten", stelt de verdediger die weet dat er een aantal moeilijke wedstrijden op het programma staan. Zo staat volgende week zondag het duel met Ajax op de planning. "Dat vraagt veel discipline en toewijding van de hele ploeg, waarbij we iedereen nodig hebben. Ik draag op mijn manier een steentje bij om daarvoor te zorgen." 

Door af en toe rust te nemen moet PSV de concurrentiestrijd winnen van Ajax en Feyenoord. Zodoende nam Ramalho tijdens de interlandperiode enkele dagen vakantie. "Ik geloof daarin. Even energie tanken om vanaf nu tot eind december te kunnen bereiken wat we willen. Spelers die bij een nationaal team actief zijn, hebben die luxe niet en moeten altijd volle bak blijven gaan. Ik wil elke dag keihard werken, maar zie ook het belang van rust om tijdens wedstrijden steeds voldoende energie te hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws