Ajax bindt Milovanović (17): 'Ben een complete verdediger, sta mijn mannetje'

Ajax bindt Milovanović (17): 'Ben een complete verdediger, sta mijn mannetje'

Gepubliceerd: zaterdag 16 oktober 2021 om 12:15za 16-10-2021 om 12:15

Mateja Milovanović heeft zaterdag een contract getekend bij Ajax. De centrale verdediger ligt tot 2024 vast in Amsterdam. Milovanović speelt dit seizoen in Ajax O18.

De zeventienjarige Milovanović speelt sinds 2018 in de jeugdopleiding van Ajax, dat hem destijds overnam van Sparta. Hij stroomde in bij Ajax O17 en speelt dit seizoen in Ajax O18. Zaterdag tekende de verdediger met Servische roots zijn eerste profcontract in Amsterdam. "Dit voelt echt heerlijk. Hier heb ik een tijdje op gewacht. Dit is een mooie beloning. Sprakeloos? Bijna wel, ja", zegt Milovanović tegen Ajax TV.

"Ik ben rustig aan de bal, heb een goede inspeelpass en sta mijn mannetje in de verdediging. Ik ben een complete verdediger. Sinds ik bij Ajax speel, ben ik veel vooruit gegaan. Vooral fysiek, het voetballende zat er altijd wel in. Ik kijk graag naar Daley Blind, ik kan mezelf veel in hem terug vinden", zegt Milovanović. "Vroeger keek ik altijd naar Sergio Ramos toen hij nog bij Real Madrid speelde. Dat is echt een leider."

Maar ook van zijn landgenoot Dusan Tadic kan Milovanović veel leren. "Vooral leiderschap. Daar moet ik nog aan werken. Als Ajax scoort, zie je dat hij iedereen bij elkaar roept om te juichen. Daarin zie je dat hij een echte leider is."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws