Kritische quotes Schmidt aangehaald bij persconferentie Ten Hag: 'Moet hij weten'

Kritische quotes Schmidt aangehaald bij persconferentie Ten Hag: 'Moet hij weten'

Gepubliceerd: zaterdag 16 oktober 2021 om 23:48za 16-10-2021 om 23:48

Ajax-trainer Erik ten Hag kreeg zaterdag tijdens de persconferentie na de wedstrijd tegen sc Heerenveen vragen over de uitlatingen van PSV-collega Roger Schmidt. De Duitser wees op het schema van beide clubs, met de onderlinge Eredivisie-topper van zondag 24 oktober op komst.

Doordat Ajax op dinsdag tegen Borussia Dortmund speelt en PSV op donderdag tegen AS Monaco, hebben de Amsterdammers twee rustdagen meer. "Natuurlijk, het is een groot voordeel voor Ajax", liet Schmidt voor het weekend al weten. "Voor ons zou het beter zijn als er meer rekening gehouden wordt bij het plannen van de wedstrijden", liet Schmidt voor het weekend al weten.

Die uitlatingen werden aangehaald tijdens de persconferentie, maar Ten Hag wilde er niet al te diep op ingaan. "Dat moet hij zelf weten, wat hij zegt en hoe hij denkt dat hij zijn ploeg moet prepareren. Wij zijn een andere ploeg, wij zitten in een ander ritme en wij moeten onze ploeg zo optimaal mogelijk voorbereiden", aldus de Ajax-trainer. "Ik ben nu niet zozeer bezig met de wedstrijd tegen PSV."

Ajax trapt dinsdag om 21.00 uur in eigen huis af voor de Champions League-wedstrijd tegen Borussia Dortmund, PSV zet donderdag om dezelfde tijd het Europa League-treffen met AS Monaco in gang. Op de zondag daarna treffen de nummers één en twee van Nederland elkaar om 16.45 uur in de Johan Cruijff Arena.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Wie gaat Ajax-PSV winnen?

Ajax
70%
PSV
20%
Het wordt gelijkspel
10%
(4499 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws