'Als Odegaard dat bij ons zou doen, kon hij beter terug gaan naar Real Madrid'

'Als Odegaard dat bij ons zou doen, kon hij beter terug gaan naar Real Madrid'

17-10-2021 11:12
23

Marc van Hintum was jarenlang hoofd scouting en technisch directeur van Vitesse en was (mede)verantwoordelijk voor de komst van Mason Mount en Martin Odegaard. Hij zal de twee aanvallende middenvelder, die tegenwoordig bij respectievelijk Chelsea en Arsenal spelen, nooit meer vergeten.

Van Hintum is trots op de lijst met spelers die in zijn Vitesse-tijd een succes werden in Arnhem, waaronder Bryan Linssen, Remko Pasveer, Tim Matavz, Milot Rashica, Ricky van Wolfswinkel en Matus Bero. Aan twee spelers hecht hij de meeste waarde: Mount en Odegaard. "Mount, dat was een unicum. Dat vind ik een van de beste spelers die Vitesse ooit gehad heeft. Een allround talent", zegt Van Hintum bij Goedemorgen Eredivisie over de Chelsea-speler.

Odegaard moest Van Hintum in eerste instantie nog overtuigen. "Bij Heerenveen was het niet zo'n succes", zegt hij. "Toen hebben we clipjes aan elkaar laten maken en hebben we hem laten komen. Die video hebben we hem laten zien, om te kijken hoe hij reageerde. In de duels was hij dramatisch, in balbezit haalde hij elke bal achterin op. Wij hebben toen gezegd dat als hij dat bij ons zou doen, hij beter terug kon gaan naar Real Madrid. Hij zei: You're absolute right, I'm gonna change this. Die jongen was qua mentaliteit zo fantastisch. Dat seizoen was hij weergaloos bij ons."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie